George Enescu – selecțiuni din Liedurile pe versuri de Carmen Sylva (compuse de Enescu la vârsta de 17 ani și respectiv 27)
Armes Mägdelein
Schlaflos
Morgengebet
M.S. Regele Mihai I al României – Elegie pentru pian
George Stephănescu – O, rămâi și Cântecul fluierașului
Paul Constantinescu – Cântec vechi pentru violoncel și pian
Vlad Maistorovici – 3 lieduri pe versuri de Noemi Marin (compusă special pentru Romanian Young Virtuosos)
1. Memo
2. Imigrare
3. Searching with the soul
George Enescu – Nocturna și Saltarello pentru violoncel și pian
Tiberiu Brediceanu – Foaie verde pup de crin
Tiberiu Brediceanu – Vai bădiță, dragi ne-aveam (compuse la vârsta de 25 de ani)
Tiberiu Brediceanu – Floricica de pe apă
Constantin Dimitrescu – Dans Țărănesc pentru violoncel și pian
Gherase Dendrino – Tu din Lăsați-mă să cânt
Despre Trei lieduri pe versuri de Noemi Marin, Vlad Maistorovici explică:
„Ideea acestor lieduri a venit din dorința mea de a compune o lucrare dedicată soției mele Diana și plăcerea ei de a cânta repertoriul de lied. Ne-am gândit imediat la poezia lui Noemi în două limbi, română și engleză, care m-a atras din multe motive. Am avut instantaneu o conexiune cu Noemi ca persoană, nu în ultimul rând pentru că a fost un savant literar ca tatăl meu, are un background muzical din familie și a fost expat într-o țară anglofonă, ca mine. Mai mult, am fost intrigat să descopăr poezia unui autor recunoscut în toată lumea ca renumit profesor de retorică de origine română care a predat în limba engleză la Florida Atlantic University. Alegerea poemelor reflectă acest lucru, cu vocea autorului pe un ton ludic în Memo, surprinzând un moment poetic sub forma unui email personal, Imigrare, o meditație asupra dimensiunii interioare a imigrării, și Searching with the soul, un poem de dragoste pentru celălalt în limba secundară a autorului. Muzica derivă din natura textelor, cu Memo construit ca recitativ și arioso pe motive muzicale omniprezente prin tehnologia contemporană, Imigrare bazat pe un citat irecognoscibil din Ah! mult sînt streină-n lume de Anton Pann, și Searching with the soul trasând contururi melodice printr-un ciclu de variațiuni suspendate tonal. Sper că muzica adaugă încă un pilon la aceste minunate punți poetice între cultura anglo-americană, cultura expaților români de peste tot și cultura românilor de acasă.”
Despre lucrarea Elegie, compusă de M.S. Regele Mihai I al României:
Un moment inedit al acestui turneu îl reprezintă interpretarea lucrării Elegie, compusă de M.S. Regele Mihai I al României, la vârsta de 20 de ani, dedicată iubitei sale soții, Regina Ana. Această piesă, mai puțin cunoscută publicului larg, oferă o perspectivă artistică profundă asupra suveranului care, deși cunoscut mai ales pentru rolul său politic și istoric, deținea și un talent pentru muzică.
Lucrarea Elegie este o compoziție care reflectă sentimentele de dragoste și respect pe care tânărul Rege Mihai le purta Reginei Ana în perioada incipientă a relației lor. Compoziția este caracterizată de o delicatețe melodică și de un ton contemplativ, sugerând un amestec de melancolie și speranță, atribute tipice unei elegii. Lucrarea muzicală reușește să transmită o emoție profundă, fiind un omagiu al iubirii și devotamentului lor reciproc. Elegiea fost foarte rar prezentată publicului larg și, cu siguranță, va reprezenta o descoperire culturală importantă.